Zimowe

 

jakbła leżące na deskach drewnianych


Red Jonaprince:

Miąższ zielonkawożółtawy, drobno- ziarnisty, bardzo
delikatny, soczysty, słodkawy o posmaku gruszki .
Posiada bardzo wykwintny niepowtarzalny smak. Owoc w kolorze
czerwieni

jabłka Red Jonaprince jabłka Red Jonaprince 2

JONAGORED:

Miąższ zielonkawożółtawy, drobno- ziarnisty, bardzo
delikatny, soczysty, słodkawy o posmaku gruszki. Nadające się zarówno
do spożycia na surowo, jak również do pieczenia, gotowania, duszenia i
smażenia.

Jabłka Jonagored

Jabłka Jonagored

 

JONAGOLD:

Miąższ zielonkawożółtawy, drobno-ziarnisty, bardzo
delikatny, soczysty, słodkawy. nadające się zarówno do spożycia na
surowo, jak również do pieczenia, gotowania, duszenia i smażenia

jabłka Jonagold

jabłka Jonagold 2

 

 

NAJDARED:

Jabłka średniej wielkości o miąższu białym z kremowym
odcieniem, drobnoziarnistym, jędrnym, soczystym, lekko
kwaskowatym.

jabłka Najdared

jabłka Najdared 2

 

ELIZA:

Miąższ białozielonkawy, ścisły, soczysty i słodki, lekko
kwaskowaty aromatyczny. Jabłka są owocami wybitnie deserowymi , lecz
można je używać również do 
pieczenia.

Jabłka Eliza

Jabłka Eliza 2

 

GOLDEN DELICIOUS:

Miąższ jest kremowo-żółty,średnioziarnisty, dość
ścisły. Doskonałe do spożycia na surowo, bardzo smaczny ale również do
pieczenia lub gotowania oraz różnych deserów, sałatek owocowych,
ciast, koktajli i kompotów.

Jabłka Golden Delicious

Jabłka Golden Delicious 2

 

RED CAP:

Miąższ białokremowy, kruchy, bardzo soczysty, zwięzły,
słodko kwaskowaty. O posmaku gruszki. Owoce deserowe o ciekawym
smaku.

jabłka Red Cap

jabłka Red Cap 2

RED CHEF:

Miąższ białokremowy, kruchy, bardzo soczysty, zwięzły,
słodko kwaskowaty. O posmaku gruszki. Owoce deserowe o ciekawym
smaku.

 

CAMSPUR:

Owoc średniej wielkości. Skórka twarda i gładka. Miąższ jest
słodki, chrupiący. Lekko zielonkawy zwarty i jędrny, intensywnie
aromatyczny. Pod względem wybarwienia i kształtu jeden z
najatrakcyjniejszych sportów Red Deliciousa. Miąższ jest słodki,
chrupiący.

 

GLOSTER:

Miąższ biało-zielonkawy, średni ścisły, soczysty, kwaskowaty,
aromatyczny . Nadaje się do spożycia jak również do sałatek owocowych,
deserów i ciast. Z powodu niskiej zawartości cukru jest polecany
diabetykom. Ale nie nadaje się do domowego przetwórstwa.

jabłka Gloster

jabłka Gloster 2

 

LIGOL:

Miąższ białokremowy, kruchy, bardzo soczysty, zwięzły, słodko
kwaskowaty. O posmaku gruszki. Owoce deserowe o ciekawym smaku.

jabłka Ligol

jabłka Ligol 2

MUTSU:

Skórka gładka, zielonkawa, owoce pozostawione na drzewie
przebarwiają się na złocisty kolor. Miąższ kremowy z zielonkawym
odcieniem, jędrny i soczysty, smaczny o posmaku cytrusów.

 

RENETA BOSKOOP:

Miąższ zwięzły, średnio soczysty, kwaskowaty. Owoce
doskonałe do suszenia, na szarlotkę,
placki do surówek
i sałatek.

Jabłka Reneta

Jabłka Reneta

 

MELROSE:

Miąższ owoców ma jasnokremową barwę i jest dość ścisły.
Odmiana cechami przypomina Szarą Renetę Owoce są soczyste i lekko
aromatyczne. Nadają się do jedzenia na surowo, do sałatek, a także do
ciast, deserów i sosów jabłkowych.

jabłka Melrose

jabłka Melrose